- STOWARZYSZENIE KELNERÓW POLSKICH -

- Nowe kierunki w gastronomii - Gastrosilesia 2016 -

Firma Weindich Centrum Przemysłu Mięsnego i Gastronomii‎ zorganizowała w dniach 13-14 września po raz czwarty targi gastronomiczne Gastrosilesia pod hasłem"Nowe kierunki w gastronomii". Mieliśmy przyjemność wystąpić jako prelegenci. Wykład pt. "Profesjonalny kelner – mit czy rzeczywistość" wygłosił V-ce Prezes Bernard Sitarski opowiadając w ciekawy sposób o tym, jak wyglądała praca kelnera 30 lat temu przytaczając sytuacje z własnej historii zawodowej. Piotr Borecki zaprezentował serwis specjalistyczny wykonując tranżerowanie homara oraz przygotował flambirowane desery bananowe. Nasz Członek Honorowy Bogdan Migas opowiadał o ciekawych wininicach jakie miał okazję odwiedzić i dobrach jakie można w nich odnaleźć, wyjaśnił dokładnie zasady serwowania wina ustalone przez Stowarzyszenie Sommelierów Polskich oraz dokonał dekantacji wina na oczach zgromadzonych gości. 

Poniżej zamieszczamy pamiątkowe zdjęcie oraz oficjalne podziękowanie od firmy Weindich. Cieszy nas zadowolenie Organizatora i zainteresowanie ze strony uczestników naszych prezentacji. Jak to bywa na imprezach targowych, poznaliśmy wiele osobistości z rynku gastronomicznego i nawiązaliśmy cenne kontakty, ale o tym później...

Nie posiadasz wtyczki do wyświetlania plików .pdf
Poniżej link do pobrania pliku:
POBIERZ