W dniach 17-18.04.2018 odbędzie się trzecia edycja targów Mazury HoReCa, największego wydarzenia dla branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej w północno-wschodniej Polsce.
Mocnym punktem Mazury HoReCa są prestiżowe konkursy kulinarne. Oprócz kolejnych edycji konkursów „Zielona Budka Master Challenge”, „Drób na Polskim Stole”, „Gęsina w Restauracji” (w których już w drugiej edycji uczestnicy walczyli o obronę tytułu) podczas Mazury HoReCa 2018 pojawi się nowy konkurs – „Babiniec” – kierowany do Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. Konkursowi będzie patronował Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego. Marszałek objął ponadto swoim patronatem Strefę Regionów, w której pojawią się przedstawiciele regionów Polski z najlepszymi lokalnymi produktami.
Nowością w drugiej edycji targów było poszerzenie ich tematyki o cukiernictwo i piekarstwo. Ta inicjatywa spotkała się z dużym zainteresowaniem w branży, zatem będzie kontynuowana w 2018 roku.
Wyróżnikiem branżowej formuły targów są krótkie spotkania biznesowe (Business Speed Date) wystawców z potencjalnymi kontrahentami (Hosted Buyers). Podczas Mazury HoReCa 2017 blisko stu Profesjonalnych Kupujących spotkało się z wystawcami. Zaowocowało to wieloma nowymi relacjami, udanymi transakcjami, a także nowatorskimi pomysłami biznesowymi.
Podobnie jak w poprzednich edycjach, podczas Mazury HoReCa 2018 w Expo Mazury pojawią się znani szefowie kuchni (i strefa live cooking), młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług dla branży HoReCa.
Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://mazuryhoreca.pl