- STOWARZYSZENIE KELNERÓW POLSKICH -

- I Ogólnopolskie Mistrzostwa Kelnerów -

Zasady konkursu są dokładnie omówione w regulaminie konkursu . Poniżej najważniejsze postanowienia:  

Uczestnikami Konkursu, mogą być wyłącznie pełnoletnie osoby fizyczne wykonujące zawód kelnera od co najmniej 3 lat, udokumentowane zaświadczeniem o zatrudnieniu.
 
Warunkiem wzięcia udziału w Konkursie jest wypełnienie Formularza zgłoszeniowego oraz poprawne udzielenie odpowiedzi na test wielokrotnego wyboru wraz z dwoma pytaniami stanowiący załącznik nr 1 do Formularza zgłoszeniowego w terminie do dnia 15.12.2017.
Zgłoszenie wraz z wypełnionym testem kwalifikacyjnym  należy dostarczyć do siedziby Organizatora lub przesłać zeskanowane dokumenty na adres e-mail: mk@centrumkulinarne.com.pl

Do pobrania: Formularz i test kwalifikacyjny

 
I Etap kwalifikacji: 
Wyłonieni przez Organizatora podczas kwalifikacji Uczestnicy wezmą udział w II etapie Konkursu obywającym się w dniu 16.01.2018 r. w Centrum Kulinarnym w Chorzowie, ul. Adamieckiego 8 o godz. 9.00.
Spośród zgłoszeń i testów, Komisja Konkursowa powołana przez Organizatora wyłoni do dnia 22.12.2017 r. - 12 Uczestników.


II Etap eliminacji: 
Podczas II etapu Konkursu Uczestnicy będą brali udział w zadaniach konkursowych składających się z:
a.  Części teoretycznej
b.  Części praktycznej, obejmującej:

 

III Etap - Finał:
W finale weźmie udział 6 Uczestników z najwyższą liczbą punktów wyłonionych przez Komisję Eliminacyjną po II etapie. III etap Konkursu – finał, odbędzie się podczas Gastrosilesia/ FOOD  SHOW  w Międzynarodowym Centrum Kongresowym (MCK) w dniu 13.03.2018r. o godzinie 10.00.  

Nad prawidłowością przebiegu finału Konkursu czuwać będzie powołane przez Organizatora profesjonalne Jury, w którym zasiadać będą:

Maciej Dobrzyniecki, Prezydent Założyciel Akademii Gastronomicznej w Polsce, polski przedsiębiorca, wiceprezes zarządu Business Centre Club, konsul honorowy Królestwa Hiszpanii.
Szymon Kohut, Mistrz Kelner. Pomysłodawca, założyciel i właściciel Krakowskiej Szkoły Restauratorów, organizator licznych kursów i szkoleń branżowych HoReCa na terenie Krakowa i Polski. Trener z zakresu sztuki restauracyjnej, marketingu w gastronomii i innych. Główny organizator Krakowskiego Biegu Kelnerów.
Bernard Sitarski, Vice Prezes Stowarzyszenia Kelnerów Polskich, wykładowca i współtwórca projektów szkolenia kelnerów pod patronatem ośrodków zajmujących się kształceniem pracowników z branży gastronomicznej w Polsce, pasjonat sztuki serwowania i doboru win, współtwórca programów szkoleniowych w zakresie Kelner – Sommelier i realizator szkoleń.
Bogdan Migas, czołowy polski sommelier. Prowadzi szkolenia z zakresu win, współpracuje z Urzędem Rady Ministrów, Business Center Club oraz obsługuje imprezy z udziałem najwyższych władz państwowych w Pałacu Prezydenckim. Uzyskał dyplom wydany przez prezydenta Międzynarodowej Federacji Sommelierów. Prowadził salon z winami dla jednej z największych firm winiarskich w Polsce. 
Rafał Adamek, Mistrz Polski Baristów, certyfikowany barista SCAE, uczestnik Mistrzostw Świata Baristów 2006 r. Berne, uczestnik Drużynowych Mistrzostw Europy Moskwa 2007 r., drugie miejsce w Konkursie Coffee Flair Challange 2008 r. Triest, certyfikat autoryzowanego trenera Procaffe w Polsce, brand Ambasador marki Bristot w Polsce.
Artur Grzęda, Członek komisji egzaminacyjnej Izby Rzemieślniczej Małej i Średniej przedsiębiorczości w Katowicach, Menadżer HoReCa w firmie Weindich.

Podczas finału Konkursu Uczestnicy wykonają zadania praktyczne obejmujące:


Finał z cennymi nagrodami odbędzie się  już 13.03.2018 w MCK w Katowicach podczas największego wydarzenia gastronomicznego Gastrosilesia/Food Show.

Miejsce I – nagrody w postaci: 

Miejsce II– nagrody w postaci:

Miejsce III – nagrody w postaci:

Więcej szczegółów znajduję się regulaminie.

Nie czekaj! Wypełnij formularz zgłoszeniowy, rozwiąż test i wyślij na adres: mk@centrumkulinarne.com.pl